Blog

Bijna een jaar nu  na de lancering van mijn Rodenttopia's shop komt er dan ook een blog  online. Hier krijgt u niet alleen informatie over mijn voermixen, maar ook recepten om zelf dingen te maken bijvoorbeeld, maar ik neem  u ook mee in de wereld van uw dieren.

 

Mijn zorg is dat u als baasje nog meer kennis krijgt over uw ratten, cavia's, konijn en alle andere knaagdieren. Bij mij krijg je tips voor huisvesting, achtergrondinformatie waarom je dieren zijn zoals ze zijn en natuurlijk informatie over een soort passend dieet. Per slot van rekening hebben we allemaal maar één doel, dat onze dieren een lang, gezond en gelukkig leven leiden.

 

Wat er nodig is, is altijd afhankelijk van de soort en ze hebben hun eigen bijzonderheden. Ik hoop dat ik op deze manier veel vragen kan beantwoorden en informatieve artikelen met jullie kan delen.

 

Ik wil ook graag jullie wensen opnemen in de  blog. Schrijf mij gerust over welke onderwerpen je in het bijzonder geïnteresseerd bent en ik zal mijn uiterste best doen om jullie vragen in een artikel te beantwoorden.


Wat zit er in INDUSTRIËLE voeding?

De wandeling naar de supermarkt of de dierenwinkel is voor veel mensen vanzelfsprekend bij het kopen van diervoeders. Natuurlijk, als "voor hamsters" op het pakket staat, wordt aangenomen dat het geschikt is voor hen. Suiker vrij? Veel beter! Snel landt de kleurrijke tas met het happy hamster-beeld voor 5,48 € per kilogram in de kar en je denkt dat je alles goed hebt gedaan. Het is soortspecifiek en het maakt een gevarieerde indruk. Maar is dat echt zo? Lees hier verder.

Worteltaartjes voor pasen

Wauw, het is alweer zover Pasen staat voor de deur. Daarom heb ik iets bedacht voor jou en je huisdieren. Iedereen van ons is op zoek naar gezonde lekkernijen die vrij zijn van additieven, dus vandaag geef ik je een klein recept, dat binnen 10 minuten zonder bakken kan worden gedaan.  Lees hier verder

 

Dus, ga je gang en vertel me of het is gelukt...


Adoptie van de maand

Elke maand zal er een diertje in het zonnetje komen te staan bij Rodenttopia die een huisje zoekt. Vaak zal dit een dier zijn die al een tijd bij de opvang zit en wat extra aandacht kan gebruiken. Ik heb Stichting Opvang Pettings van Vera gevraagd of ik met haar medewerking een klein beetje kan bijdragen op zoek naar een thuis voor 1 van haar opvangers. En er staat weer een lekker recept voor jullie klaar om thuis te maken!!!

Lees hier verder...

Rodenttopia bakt: Knagers pepernoten

 

Lees en kijk hier ik dat heb gedaan.

het wordt weer zomer...

De eerste warme dagen van het jaar hebben we al gehad de afgelopen dagen.  Misschien zelfs doorgebracht op een prachtige plek met een ijsje in de hand. Maar als het voor ons onaangenaam warm wordt, is dat ook zo voor onze harige kamergenoten. Weinig knaagdieren voelen zich comfortabel bij warme temperaturen. Hoe kun je ze laten afkoelen? Lees hier verder...