Basis -  Mixen


Advies

Laat uw huisdier eerst wennen aan de nieuwe kruiden: begin met een klein beetje en kijk hoe uw huisdier hierop reageert. Ook kan uw huisdier voor bepaalde voedingsstoffen gevoelig zijn. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat uw huisdier het gewoon niet lust of niet lekker vindt. Dus met kleine hoeveelheden kunt u uitproberen welke kruiden u en uw huisdier bevallen. Daarna kunt u de hoeveelheid rustig opbouwen naar gemiddeld maximaal 2 handjes per dag per huisdier (afhankelijk van wat voor huisdier u heeft hierop afstemmen), 1 handje in de ochtend en 1 in de middag bijvoorbeeld. Let op: uw huisdier moet wel de nodige basisvoeding per dag krijgen en opeten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast altijd onbeperkt hooi en vers schoon water ter beschikking stellen. (Met uitzondering van ratten, die hebben geen hooi nodig).

bewaaradvies

Ik adviseer gedroogde producten droog, koel, donker en afgesloten te bewaren. Bijvoorbeeld in een voer ton of emmer. Dit kan voorkomen dat de producten verkleuren en de kwaliteit vermindert. Zonlicht kan bijvoorbeeld zorgen voor condens, broeien en verkleuring, maar ook voor afbraak van voedingsstoffen. Omdat het om natuurlijke producten gaat, kan ik helaas – ondanks mijn zorgvuldigheid bij afwegen, verpakken en opslaan alsmede regelmatige controles – niet garanderen dat er nooit insecten, eitjes van insecten, sporen van andere gedroogde producten, zand e.d. in de geleverde producten kunnen zitten.

waarschuwing

Heeft uw huisdier medische klachten, raadpleegt ALTIJD de dierenarts. Ik raad af om eerst te gaan experimenteren met kruiden. Ondersteunen met kruiden na medische check en/of behandeling kan uiteraard wel. De informatie over de ondersteunende eigenschappen is afkomstig van internet, literatuur, ervaringen van mijn klanten en mijn leveranciers. Deze is niet bedoeld als advies of behandeling maar als aanvullende informatie over de desbetreffende kruiden. Ik garandeer niet dat deze informatie juist, compleet en/of volledig is. Ik ben niet verantwoordelijk voor uw keuze voor en inzet van welke kruiden en hoeveelheid. U mag altijd uw ervaring doorsturen.


Rodenttopia's Basis - Mix # 1

Samenstelling:  

Boekweit, Kardy, Millet wit, Millet geel, Witzaad, Hele haver, Paddy, Millet rood, tarwe, Hennep, Millet japans, Gepelde haver, Dari rood (milocorn), Lijnzaad en Nigerzaad. Gemixt door Rodenttopia

 

Mocht u grotere hoeveelheid willen neem dan even contact op. 

€ 1,75

 • 0,5 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Commentaren: 0

Rodenttopia's Basis - Mix # 2

Dit is bijvoorbeeld een basis mix die je voor campbelli's en russen kunt gebruiken.

 

Samenstelling:

Negerzaad , kanariezaad, graszaad, slazaad, bruin perilla zaad, raapzaad,  klaverzaad, wit perilla zaad, chichoreizaad, sesamzaad, lijnzaad, blauw maanzaad, wortelzaad, spinaziezaad. gemixt door Rodenttopia

€ 3,49

 • 1 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Commentaren: 0

Rodenttopia's Onkruidzaad - Mix

onkruidzaden, graszaden, veldslazaden, millet geel, millet rood, gebroken gepelde haver, lijnzaad, spinaziezaad.

€ 0,99

 • 0,5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Commentaren: 0

Rodenttopia's Zaden - Mix

Samenstelling:

Geel millet, wit millet, rood millet, kanariezaad, gepelde haver, graszaad.

 

Mocht u grotere hoeveelheid willen neem dan even contact op. 

€ 0,99

 • 0,5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1
Commentaren: 0

Clamazis Dwerghamster-Basis-Mix

Het basis mengsel bevat geen bestanddelen van dierlijke eiwitten, kruiden en bloemen. Dit mengsel bestaat uit 67,5% meel zaden, oliehoudende zaden 32,5%. De Campbelli dwerghamsters brengen een groot deel van hun leven door met het verzamelen van voedsel. Daarbij leggen zij dagelijks lange afstanden af. Om de Campbelli's soortgelijke mogelijkheden te bieden, kunnen de baasjes gebruik maken van loopwielen, tunnels en een natuurlijke inrichting. Het voer moet niet alleen uit een goede samenstelling van ingrediënten bestaan, maar de textuur moet de Campbelli dwerghamsters ook stimuleren om opzoek te gaan naar eten. In het bijzonder moet de mix voor de Campbelli dwerghamsters afgestemd zijn op het diabetesprobleem waar de meeste Campbelli's mee kampen. De Clamazis Campbelli-Mix bevat naast een zadenmix ook een hoog percentage van verschillende graszaden. Die zorgen ervoor dat de hamster(s) langere tijd bezig zijn met het zoeken van eten. Doorgaans zoeken de meeste dwerghamsters eerst de lekkere dingen eruit en dit zorgt ervoor dat de kleine bestanddelen zich verdelen in de bodembedekking. Clamazis Campbelli-Mix  is in het bijzonder erg geschikt voor Campbelli's die in groepen worden gehuisvest.  De rijke mix voldoet ook aan verschillende smaken binnen een Campbelli dwerghamster groep. De samenstelling van de mix is ook geschikt voor hybride dwerghamster (kruising van Campbelli dwerg hamster en Russische dwerghamster) met dezelfde diabetes problemen. Gemixt door Mixerama

 

Samenstelling:

Gierst, Senegal gierst, rode gierst, zilver gierst, Manna gierst, Japanse boekweit, gierst,  rood zwenkgras, kropaar, Timothy, weide gierst, graszaad, pompoenpitten, sesamzaad, hennepzaad, saffloer olie, lijnzaad, negerzaad, gestreepte zonnebloempitten, witte zonnebloempitten.

 

Voerinstructies:

Om de hamster(s) zoveel mogelijk te laten voldoen aan hun eet-behoefte, kunt u het voer direct in hun nest of over de bovenste laag van de bodembedekking te strooien.

Aanbevolen hoeveelheid: 1 a 2  theelepels per dag per dier.

€ 6,19 2

€ 4,99

 • Uitverkocht
Commentaren: 0

Nessas- Goudhamster- Basis - Mix

Deze basismix bevat geen dierlijk eiwit, geen gedroogde groente. Dit moet je dan nog apart bijvoegen.  In de wild passen hamsters  hun voedingsgedrag aan op de tijden van het jaar  In de zomer is het voedingsspectrum meer gevarieerd, in de winter bestaat het voedsel van hamsters voornamelijk uit gedroogde voeding die in de zomer is gecreëerd. De basis van de natuurlijke voeding is een mengsel van granen, kleine korrels, kruiden en plantenzaden. Daarnaast zijn er vegetatieve delen van planten (zoals bladeren, bloemen en (wortels) groenten) en dierlijk eiwitten  zoals van insecten, spinnen en Slakken. De voeding moet gevarieerd en evenwichtig zijn. Dit mengsel bestaat uit 66% bloemzaden, 31,5% oliehoudende zaden, 2,5% groenten. Gemixt door Mixerama

 

Samenstelling:

spelt, gerst, haver, rogge, boekweit, kikkererwten, linzen, Mungbonen, Hennep, distelzaad, Perilla Bruin, radijszaad, raapzaad, Spelt vlokken, Gerstvlokken, Havermout, Maïs, Paddy, Tarwe, Mais zaden, Komkommer Zaden, Kardizaad, pompoen pitten, gestreepte zonnebloem pitten, Erwten, Erwten Geel, groene erwten, rood koren, komkommerschijfjes.

 

 

€ 5,99 2

€ 4,99

 • 1 kg
 • Uitverkocht
Commentaren: 0