dikmakers & Dieet voeding


Sommige hamsters hebben aanleg om juist snel dik te worden zoals mandarijnen.  Andere hamsters, zoals we vaker zien als we een diertje redden van marktplaats, zijn juist te mager en komen maar moeilijk aan. In granen zitten bijvoorbeeld veel koolhydraten maar elk hamstersoort leeft in de natuur in zijn eigen gebied en daar komen niet altijd granen voor. Syrische hamsters hebben namelijk veel meer granen nodig dan een dwerghamster. Ook eten hamsters niet altijd gelijk alles op, laat het vooral liggen ze eten het wel op een ander tijdstip dan. 


Fay's Dikmakertje

Fay is gered van marktplaats door Marlinde, ze zat in eenklein kooitje zonder loopwiel. Ze vertoonde veel stereotype gedrag zoals tralie knagen. Dit gedrag is verdwenen sinds ze in een prachtig verblijf zit van 200 x 58, maar zodra ze tralies ziet komt het direct weer naar boven. Fay is erg slank en daarom heb ik toen speciaal voor haar een dikmaker bedacht en nu is die voor iedereen beschikbaar.

 

Samenstelling:

Zilver gierst, plata gierst, Japanse gierst, Senegal gierst, goudsbloem, tarwe, rogge, tarwevlokken, Spelt vlokken, gerstvlokken, havermout, spelt, gerst, rood zwenkgras, haver, lijnzaad, plakjes komkommer, courgetteblokjes, wortelspaanders, kamille, luzerne, kaasjeskruid bloemen, dille-stengels, onkruidzaden, saladezaden, hennepzaad, koolzaad, paprika.

€ 3,49

  • 0,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Rodenttopia's "low carb" Mix

Deze mix is schaarser dan de andere mixen uit de webshop. Hij is armer aan koolhydraten(granen). Wat vaak gebruikt wordt in de mixen is de zeer zetmeelrijke gierst. Gierst (zetmeel) wordt omgezet in het lichaam in glucose (suiker). Elk organisme heeft echter een kleine hoeveelheid koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren. Het bevat zaden van natuurlijke vegetatie (lariks en sparren).  Door de koolhydraat arme formulering, wat de stofwisseling verlicht, is het geschikt voor hamsters met diabetes  en kan het gebruikt worden als een dieet.

 

Samenstelling:

Wilde zaden, weidegras, onkruidzaden, klaverzaad, lijnzaad, negerzaad, perilla bruin, kardi, cichorei zaad, krekels, meelwormen, gras zaden, zonnebloempitten gestreept, pompoenpitten, larikszaad(lorks), sparren zaad, breedbladige bes zaden en goudsbloem. Het bevat zaden van natuurlijke vegetatie (lariks en sparren). Het bevat 28% bloemzaden / 64% oliehoudende zaden / 4% dieren. Eiwit / 4% bloemen.

€ 3,49

  • 0,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1