steppelemmingen


advies

Laat uw huisdier eerst wennen aan de nieuwe kruiden: begin met een klein beetje en kijk hoe uw huisdier hierop reageert. Ook kan uw huisdier voor bepaalde voedingsstoffen gevoelig zijn. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat uw huisdier het gewoon niet lust of niet lekker vindt. Dus met kleine hoeveelheden kunt u uitproberen welke kruiden u en uw huisdier bevallen. Daarna kunt u de hoeveelheid rustig opbouwen naar gemiddeld maximaal 2 handjes per dag per huisdier (afhankelijk van wat voor huisdier u heeft hierop afstemmen), 1 handje in de ochtend en 1 in de middag bijvoorbeeld. Let op: uw huisdier moet wel de nodige basisvoeding per dag krijgen en opeten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast altijd onbeperkt hooi en vers schoon water ter beschikking stellen. (Met uitzondering van ratten, die hebben geen hooi nodig).

bewaaradvies

Ik adviseer gedroogde producten droog, koel, donker en afgesloten te bewaren. Bijvoorbeeld in een voer ton of emmer. Dit kan voorkomen dat de producten verkleuren en de kwaliteit vermindert. Zonlicht kan bijvoorbeeld zorgen voor condens, broeien en verkleuring, maar ook voor afbraak van voedingsstoffen. Omdat het om natuurlijke producten gaat, kan ik helaas – ondanks mijn zorgvuldigheid bij afwegen, verpakken en opslaan alsmede regelmatige controles – niet garanderen dat er nooit insecten, eitjes van insecten, sporen van andere gedroogde producten, zand e.d. in de geleverde producten kunnen zitten.

waarschuwing

Heeft uw huisdier medische klachten, raadpleegt ALTIJD de dierenarts. Ik raad af om eerst te gaan experimenteren met kruiden. Ondersteunen met kruiden na medische check en/of behandeling kan uiteraard wel. De informatie over de ondersteunende eigenschappen is afkomstig van internet, literatuur, ervaringen van mijn klanten en mijn leveranciers. Deze is niet bedoeld als advies of behandeling maar als aanvullende informatie over de desbetreffende kruiden. Ik garandeer niet dat deze informatie juist, compleet en/of volledig is. Ik ben niet verantwoordelijk voor uw keuze voor en inzet van welke kruiden en hoeveelheid. U mag altijd uw ervaring doorsturen.


Clamazis Lemmingen Zaden Mix

CLAMAZIS LEMMINGEN ZADEN MIX

Mengvoer voor gebruik in combinatie met het LEMMING BLADER MIX, de blader mix en de zaden mix vormen samen het hoofdvoer voor de steppelemming.

Steppe lemmingen brengen een groot deel van hun leven op zoek naar voedsel. Met het oog op vergelijkbare mogelijkheden om  te kunnen geven in gevangenschap zul je als baasje een basis moeten geven met niet alleen voer maar ook tunnels en dergelijke. Het  voedingsmiddel moet niet alleen van zeer goede samenstelling van ingrediënten zijn maar ook van textuur. De steppelemming moet lekker kunnen zoeken naar voedsel net zoals in de vrije natuur. En het voer moet afgestemd worden op eventuele diabetes problemen. Clamazis Lemming menu bevat een zaden mix met een groot deel  verschillende graszaden en met de beste ingrediënten. Dit mengsel bestaat uit 67,5% bloem zaden, oliehoudende 27,0%, 5,5% dierlijke eiwit. gemixt door Mixerama.

 

Samenstelling:

Kanarie zaad,platte gierst, boekweit, lijnzaad bruin, zilver gierst, rood zwenkgras, Meelwormen, Senegal gierst, sesam,  Timothy, amarant, raaigras, saffloer olie,  Manna gierst, Japanse gierst, pompoenpitten, hennep, negerzaad,  krekels, blue poppy, kropaar, weide gierst. 

 

Voedingsadvies:

twee tot vier theelepels zaden mix per dag per dier. Daarnaast dan nog de blader mix en uiteraard kan er af en toe groentes erbij gegeven worden. 

 

€ 5,99

  • 1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1