Basis voermix dwerghamsters

Dwerghamsters eten in het wild diverse soorten zaden, kruiden, grassen, bloemen, plantendelen, insecten en soms zelfs groenten. Een deel hiervan wordt in de hamsterburcht bewaard voor de winter.  Het dieet van onze dwerghamster is niet anders dan dat van de wilde dwerghamster. Strooi het voer rond in het verblijf, op die manier stimuleer je het foerageergedrag van je dwerghamster.

Lees meer »

Hamsterscaping

Hamsterscaping is een manier van inrichten waarbij je je creativiteit gebruikt om een hamsterverblijf om te toveren tot een natuurlijke omgeving wat aansluit op de behoeftes van je huisdier. Vaak zie je dat mensen ook verschillende thema's gebruiken zoals Pasen, Halloween etc. Meestal probeert men een bosachtige omgeving te creëren. Je kunt het op allerlei manieren presenteren zolang het maar aansluit op het natuurlijk gedrag van hamsters. 

Lees meer »

Meerkamerhuis

Hamsters leven van naturen in een burcht waar zij overdag in verblijven. Afhankelijk van de leefomgeving bouwt de hamster een gangenstelsel die uit een slaapkamer, een kamer waar voedsel opgeslagen wordt en verticale overgangen met vier tot zes ingangen. De slaapkamer ligt ongeveer een meter onder de grond. Maar andere gebieden maken ze een gangenstelsel met één ingang en ligt de slaapkamer minder diep onder de grond. Het komt ook voor dat hij hollen en gangenstelsel die verlaten zijn gebruikt. Overigens zit er wel verschil tussen de verschillende soorten hamsters en burchten. 

Lees meer »

De basis voor je hamster verblijf

Door de jaren heen zijn de richtlijnen voor de afmetingen aangepast voor een  geschikt verblijf. Het LICG ( Het landelijk Informatie centrum gezelschapsdieren) houd de volgende maten aan : voor een dwerghamster 3200 cm2 en voor een syrische hamster 5000 cm2. Op verschillende forums worden vaak andere afmetingen gehanteerd en dit kan dus voor wat onduidelijkheid zorgen. Wat is dan belangrijk om te weten en waaraan moet je verblijf dan voldoen. Op basis van de informatie op duitse forums die vaak voorlopen op ons is dit schema ontstaan.

Lees meer »

Dierenkruiden

Dierenkruiden zijn gedroogde planten en/of plantendelen die als enkelvoudige ingrediënten kunnen worden toegevoegd aan het dieet van je huisdier

Lees meer »

Wat zit er in industriele voeding?

De wandeling naar de supermarkt of de dierenwinkel is voor veel mensen vanzelfsprekend bij het kopen van diervoeders. Natuurlijk, als "voor hamsters" op het pakket staat, wordt aangenomen dat het geschikt is voor hen. Suiker vrij? Veel beter! Snel landt de kleurrijke tas met het happy hamster-beeld voor 5,48 € per kilogram in de kar en je denkt dat je alles goed hebt gedaan. Het is soort specifiek en het maakt een gevarieerde indruk. Maar is dat echt zo?

Lees meer »