bladeren


Berkenblad

Berkenbladeren bevatten onder andere: Flavonoïde, etherische oliën, bitterstoffen, tannine, saponine, looistoffen, en vitamine C. Berkenblad heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Berkenbladeren worden gebruikt voor door spoeling bij bacteriële en inflammatoire aandoeningen van de urinewegen en nieren, ook wordt het gebruikt bij kleine nier/urineweg stenen. Het werkt dus goed tegen het vasthouden van vocht. Berkenbladeren staan er om bekend dat ze bijzonder goed zijn voor het nierweefsel. Zij kunnen ook ondersteuning bieden bij gewrichtsproblemen, zoals artritis. Verder werken berkenbladeren bloed reinigend.

€ 1,49

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Brandnetelblad

Brandnetel (Urtica) is een plantengeslacht waarvan in Nederland en België de grote brandnetel (Urtica dioica) en de kleine brandnetel (Urtica urens) voorkomen. Het geslacht kent een 30-45 soorten en komt ondertussen over de hele wereld voor. Werkzame stoffen: Bitterstof, looistoffen, slijmstoffen, bitterstoffen, natrium, ijzer, silicium, koper, magnesium, calcium, kalium, stikstof, fosfor, mierenzuur, Betacaroteen, vitamine A, B, C en K  en een hoge waarde aan silica.

Inhoudstoffen (gemiddeld per 100g):

Ruw eiwitgehalte 22,6 %

Ruw vezelgehalte 15,8 %

Verteerbaar eiwit 16,4 %

Gedroogde brandnetelbladeren hebben een zeer hoge voedingswaarde. Ze zijn bijzonder licht te verteren. Brandnetel bevat het enzym secretine, dit bevordert de maagsapafscheiding, waardoor het voedsel beter en makkelijker verteert. Verder werkt brandnetel vochtafdrijvend (afvoer van afvalstoffen), bloedzuiverend en helpt het tegen astma, gewrichtsklachten (artrose en artritis), bevordert de sterkte van het beender/bottenstelsel en bevordert het de melkproductie tijdens het zogen.  Door het hoge gehalte van vitamines, vooral vitamine A, is het een goed middel om kwalen die ontstaan door een vitamine tekort te voorkomen en /of te genezen, zoals allerlei infectieziekten, oogkwalen, eczeem, slecht werkende darmen en ademhalingsorganen. De hoge gehaltes van vit. C en ijzer maken het kruid geschikt om bloedarmoede tegen te gaan. Door het hoge gehalte aan mineralen helpt het ook goed bij spierkrampen. 

€ 1,49

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Echinaceablad

Echinacea (rode zonnehoed) is een geslacht bestaande uit negen soorten bloeiende planten in de familie Asteraceae, allen van nature voorkomend in het oosten van Noord-Amerika. Sommige soorten worden in Nederland gebruikt als tuinplanten. Het is een van de oudste bekende medicinale planten. Werkzame bestanddelen:  Echinacoside, etherische olie, inuline, hars, vetzuren, fytosterolen, polysachariden, betaïne, polyacetyleenderivaten. Echinacea wordt al zeer lang gebruikt om infecties te behandelen en te voorkomen. Echinacea heeft een sterk weerstandsverhogend effect op het hele lichaam, verschillende inhoudsstoffen werken anti-biotisch en ontstekingsremmend.  Het voorkomt en verkort verkoudheid, stimuleert de speeksel- en zweetafscheiding. Echinacea activeert de cellen die zorgen voor de productie van nieuw weefsel, daardoor genezen zweren en (geïnfecteerde) wonden sneller. Het kruid stimuleert de witte bloedcellen en het natuurlijke immuunsysteem, hierdoor wordt het een natuurlijke antibiotica waardoor virussen en en bacteriële infecties worden afgeweerd. Voorts werkt het goed bij allergieën (zoals een huidallergie of luchtwegallergie). Dit kruid vaak verkeerd toegepast. Vaak wordt het gebruikt als een preventief middel dat de hele winter gebruikt wordt om verkoudheid en infecties te voorkomen en in duur te verkorten. Door de Echinacea de hele tijd te geven raakt het lichaam er aan gewend en verdwijnt het positieve effect. Gebruik het middel maximaal 3 weken en stop dan minimaal een week. Of gebruik het alleen wanneer het echt nodig is. Voeradvies: Niet continue geven, dan vermindert de werking. Bij beginnende verkoudheid een klein beetje geven. Het kan door het voer gemengd worden, maar er kan ook een drank(thee) van gemaakt worden.

€ 1,49

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Frambozenblad

De bladeren kunnen gebruikt worden bij diarree (werkt samentrekkend), ontstoken luchtwegen, het werkt bloed reinigend en werken ontstekingsremmend. Voor drachtige dieren geldt, dat het de baarmoeder spieren versterkt. Hierdoor wordt het werpen vergemakkelijkt. Wel moet er dan al enkele weken voor het werpen begonnen worden met het voeren van de bladeren. Frambozenbladeren bevorderen de melkproductie.

€ 1,49

 • 0,01 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Hazelnootblad

Hazelnootbladeren werken:

- licht afwaterend.

- licht ontslakkend.

- bevordert de stofwisseling.

€ 1,49

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Paardebloemblad

Veel verkocht product door zijn hoge acceptatie en veelzijdige inzetbaarheid. 

 

Geschikt voor:

Cavia, Chinchilla, Degoe, Dwerghamster, Dwergkonijn, Gerbil, Hamster, Konijn, Muis, Paard, Pony, Rat

 

Ondersteunende eigenschappen:

Antibacterieel, Bevordert stofwisseling, Bloeddruk regulerend, Eetlust opwekkend, Gewichtstoename, Huid & vacht, Maag- en darmproblemen, Ontgiftend, Ontstekingsremmend, Vocht afdrijvend, Weerstand verhogend

€ 1,75

 • 0,1 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Spinazieblad

Spinazie bevat veel mineralen en onverzadigde vetzuren die belangrijk zijn voor de opbouw van het lichaam en de vorming van de  vacht. 

€ 1,75

 • 0,1 kg
 • Uitverkocht

Ijslands Mos

IJslands mos werkt op het hele spijsverteringskanaal; het gaat misselijkheid, braken, maagirritatie, maagwand ontstekingen, diarree en chronische maag darmklachten tegen. Het werkt eetlust opwekkend. Verder wordt het gegeven bij; acute bronchitis, hoesten, heesheid, droge hoest, prikkelhoest. Het gaat huiduitslag tegen, en zorgt ervoor dat wondjes en zweertjes sneller genezen.

€ 2,49

 • 0,1 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1