konijnen


advies

Laat uw huisdier eerst wennen aan de nieuwe kruiden: begin met een klein beetje en kijk hoe uw huisdier hierop reageert. Ook kan uw huisdier voor bepaalde voedingsstoffen gevoelig zijn. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat uw huisdier het gewoon niet lust of niet lekker vindt. Dus met kleine hoeveelheden kunt u uitproberen welke kruiden u en uw huisdier bevallen. Daarna kunt u de hoeveelheid rustig opbouwen naar gemiddeld maximaal 2 handjes per dag per huisdier (afhankelijk van wat voor huisdier u heeft hierop afstemmen), 1 handje in de ochtend en 1 in de middag bijvoorbeeld. Let op: uw huisdier moet wel de nodige basisvoeding per dag krijgen en opeten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast altijd onbeperkt hooi en vers schoon water ter beschikking stellen. (Met uitzondering van ratten, die hebben geen hooi nodig).

bewaaradvies

Ik adviseer gedroogde producten droog, koel, donker en afgesloten te bewaren. Bijvoorbeeld in een voer ton of emmer. Dit kan voorkomen dat de producten verkleuren en de kwaliteit vermindert. Zonlicht kan bijvoorbeeld zorgen voor condens, broeien en verkleuring, maar ook voor afbraak van voedingsstoffen. Omdat het om natuurlijke producten gaat, kan ik helaas – ondanks mijn zorgvuldigheid bij afwegen, verpakken en opslaan alsmede regelmatige controles – niet garanderen dat er nooit insecten, eitjes van insecten, sporen van andere gedroogde producten, zand e.d. in de geleverde producten kunnen zitten.

waarschuwing

Heeft uw huisdier medische klachten, raadpleegt ALTIJD de dierenarts. Ik raad af om eerst te gaan experimenteren met kruiden. Ondersteunen met kruiden na medische check en/of behandeling kan uiteraard wel. De informatie over de ondersteunende eigenschappen is afkomstig van internet, literatuur, ervaringen van mijn klanten en mijn leveranciers. Deze is niet bedoeld als advies of behandeling maar als aanvullende informatie over de desbetreffende kruiden. Ik garandeer niet dat deze informatie juist, compleet en/of volledig is. Ik ben niet verantwoordelijk voor uw keuze voor en inzet van welke kruiden en hoeveelheid. U mag altijd uw ervaring doorsturen.


Konijnen Zaden Mix 1 kilo

Zaden Mix voor konijnen. Zaden zijn erg populair en zijn geschikt als energie-voedsel voor konijnen met ondergewicht en bevat eiwitten en vetzuren. Bovendien helpen sommige zaden van dit mengsel bij het stoppen van haaruitval  tijdens de rui.                                                                                                      

 

Gierst mengsel: Traktatie voor konijnen, ze kunnen het goed verdragen en is rijk aan mineralen.

 

Ongeschilde sesam: Bevat belangrijke aminozuren en vitamine E en is rijk aan omega-6 en omega-3 vetzuren. Deze zijn vooral van belang voor de vacht en de huid. Het helpt bij een ontsteking op de huid of in de spijsverteringsorganen, die kunnen voortvloeien uit ondervoeding, vergiftiging.

 

Lijnzaad: Helpt bij het afstoten van haren die in het spijsverteringskanaal terecht zijn gekomen. Is rijk aan omega-6 vetzuren en omega-3-vetzuren

 

Zonnebloempitten gepeld: Zeer goed te verdragen, rijk aan essentiële aminozuren, ijzer, fluor, magnesium, vitamine A, B en E helpt bij het afstoten van t haren die zich in het spijsverteringskanaal bevinden.

 

Boekweit: Zeer rijk aan voedingsstoffen en bevat veel lysine, die leidt tot een betere eiwit benutting.

 

Amarant: Is een zeer hoge kwaliteit ingrediënt vanwege zijn  hoge gehalte aan eiwitten, calcium, ijzer en vitamine B1.

 

Samenstelling: Gierst, amarant, boekweit, sesam, zonnebloempitten, lijnzaad, karwij, venkel, anijs, Mariendistelzaad.

 

Voeding instructies: Voor normaal gewicht konijn voldoet een TL per kilo lichaamsgewicht, bij ondergewicht 1 eetlepel per kilo lichaamsgewicht per dag.

 

€ 6,79 2

€ 5,99

  • 1 kg
  • Uitverkocht