De basis

Syrische hamsters eten graag verschillende soorten granen en zaden, groenten, gedroogd fruit, plantjes, bloemen en insecten. Een gezonde voermix bevat al deze componenten en biedt je hamster de mogelijkheid om op een juiste manier te foerageren. 

Zaden en granen

Syrische hamsters eten allerlei soorten granen en zaden. Zo zijn er verschillende soorten granen zoals haver, gierst, gerst, rogge en boekweit als voorbeeld. Daarnaast eten ze ok graag verschillende soorten zaden, voorbeelden hiervan zijn lijnzaad, hennepzaad, sesamzaad en dari. Syrische hamsters eten in het wild ook nog wel eens peulvruchten dus bijvoorbeeld erwten mogen erin zitten.

Kruiden

Het voer moet een diversiteit aan gedroogde kruiden en bloemen bevatten. Sommige hamsters kunnen kieskeurig zijn.  Dat is niet erg. Zolang er een gevarieerd aanbod is, kan die zelf bepalen wat zijn lichaam nodig heeft. Voorbeelden hiervan zijn weegbree, goudsbloem, korenbloem, kamille, brandnetel, dille en paardenbloemblad.

Groenten en fruit

Een gezonde voermix bevat ook groenten en een klein beetje fruit. Voorbeelden hiervan zijn 

 

Noten en pitten

Noten en pitten zijn erg vet en mogen daarom af en toe gevoerd worden. Een paar keer per week verschillende noten en pitten voeren is voldoende voorbeelden hiervan zijn walnoten, hazelnoten, pompoenpitten, pinda's, zonnebloempitten. 

 

Dierlijke eiwitten

Dwerghamsters zijn geen strikte vegetariërs, ze eten zo nu en dan een insect. Insecten zijn een bron van eiwit voorbeelden hiervan zijn meelwormen,  gammarus en sprinkhanen.

 

Plantjes

Door gedroogde planten aan te bieden, ontstaan er een grotere variatie aan voedsel en krijgt je dwerghamster de mogelijkheid om te foerageren. Steek de gedroogde plantjes tussen de bodembedekking, zodat ze wat omhoog steken dit geeft ook een mooie natuurlijke uitstraling van je verblijf en je hamster kan actief ermee bezig gaan. Dit is een mooie bezigheid voor hem of haar.